Utvändig målningsunderhåll

Måla om träfasad

När man ska måla om en träfasad är det viktigt att veta om träfasaden sedan tidigare är målad och om den är målad med vattenbaserad eller oljebaserad färg. Läs gärna Färg guide om innan du målar om eller väljer produkt.

Det som skiljer produkterna nedan är glans och färgtyp samt om det är en grundfärg eller inte. Om du har frågor är du alltid att kontakta oss.

Mer om träfasad – ommålning

https://www.dinbyggare.se/mala-om-trafasaden/

Måla om putsfasad

Sprickor i fasaden vill ingen husägare råka ut för, men skulle det hända bör de åtgärdas snabbt. Här är tipsen som räddar fasaden!Skador i putsfasaden har främst två orsaker: sättningar i huset och fukt. Stoppar du möjligheten för fukt att leta sig in bakom putsen så upphör skadan att växa. Ett trasigt tak, en sprucken hängränna, eller något annat som gör att delar av putsfasaden utsätts för extra mycket vatten bör därför åtgärdas direkt.

Mer om putsfasad – ommålning

http://www.villaagarna.se/Tips-artiklar/Underhallsskolan/Del-14-Ta-hand-om-putsfasaden/

Fönsterrenovering och underhåll av gamla fönster, hur gör man?

Är något en husägare sällan slipper undan. Det spelar ingen roll om solen skiner eller om det regnar, snöar eller haglar, inte heller om luften är torr eller fuktig, om det är varmt eller kallt, lugnt eller blåsigt alla slags väder sliter på husets fönster.

Därför fordrar fönstersnickerier ett mycket regelbundet underhåll. Den husägare som sköter detta själv blir snabbt proffs på fönsterrenovering och kan spara en massa pengar.

Försummade fönster gör nämligen att hela huset onödigt tidigt får ålderskrämpor. Man kan t.o.m. säga, att fönstret är trefaldigt svagt. Man skall aldrig glömma fönster- och dörrenovering vid övrig fasadmålning.

Mer om fönsterrenovering

http://www.viivilla.se/gor-det-sjalv/fonster–dorrar-1/renovera-fonster/

 

Följ oss på Facebook

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.